bertenmarijkenaarrome.reismee.nl

Rustdag in Bologna

Na een bloedhete nacht, hebben we besloten om toch maar een rustdag te nemen. Eerst wilden we doorfietsen om wat tijd te winnen, maar we wilden Bologna toch ook wel graag zien. Dat bleek geen verkeerde keus. Helaas zijn alle musea op maandag dicht, maar er blijft genoeg over. We hebben een prachtig middeleeuws kerkencomplex gezien en de dom is ook zeer de moeite waard. Voor de kerk van de heilige Dominicus moesten we wachten tot 15.30, want alles gaat hier tussen 13.00 en 16.00 dicht. Dan loop je als toerist met je ziel onder je arm. Je kunt dan altijd nog naar een internetpunt gaan om je blog bij te werken. Tot op heden verloopt alles dus prima. Morgen gaan we de bergen in. We klimmen gelijk naar 1000 meter. We hopen dat daar een koele bries waait, zodat het een beetje uit te houden is.

Marieke

Hoi Pa en Ma,

Het ziet er super uit allemaal! Ik krijg gewoon heimwee naar Italië! Dat ijs, al die pizza. Gewoon heerlijk. Ben blij dat ik volgende week weer mag. Hoop dan ook dat het een leuk paatsje is Lido di Spina. Het ligt ter hoogte van Ferrara, maar dan aan de kust. Ik hoop dan ook dat ik op mijn rustdag één keer Venetië kan bezoeken en één keer Bologna. Helaas moet ik dus na twee weken al weer terug. Daar baal ik nog steeds een beetje van. Wat zoeken mensen in hemelsnaam in Reezerveen, zodat Estivant daar een locatie heeft :-(. Maar ok.
Veel plezier nog de komende dagen. O ja tip voor een camping in Toscane (als jullie daar langs komen natuurlijk: Panorama di Chianti in Marcialla (Tavernelle val di Pesa). Als ik zo een beetje kan inschatten, dan zou die eventueel langs de route kunnen liggen. Ze hadden daar speciale kleine plaatsjes voor kleine tentjes en fietsers die helemaal in de schaduw lagen. Nou, je ziet maar.
Vandaag heb ik mijn sollicitatiegesprek. Heb het goed voorbereid, en ben benieuwd.

kus,

Marieke

Suzan

Hoi pap en mam!!

Klinkt nog steeds of het goed gaat met jullie!! Fijn om te lezen :-)
Wel goed dat jullie inderdaad een rustdag nemen. Zo zie je ook nog wat van de stadjes waar je doorheen fietst!!

Hier verder alles goed. Wanneer zijn jullie nou precies in Rome??

liefs
Suzan

ma van der linde

hallo bert en marijke,
Ik zit bij anneke en heb net het reisblog bekeken.
Het staat er op tot de rustdag daarna gaan jullie de bergen toch in?
Hier alles o.k alleen slecht weer.
Ga zo frietjes eten kiki louis jade en jacky zijn er ook.
De groetjes en fijne voortzetting van de vakantie.
Mama

tante Jo

Ik ben net begonnen met lezen,geweldig wat een reis,ik ben er jaren terug ook geweest maar met een bus en dan zie je toch niet wat jullie allemaal zien.En dat je zelf je tocht regelen kan.Nog fijne dagen gewenst van tante Jo