bertenmarijkenaarrome.reismee.nl

De Chianti-streek

Vandaag hebben we 78 km door de bergen gefietst. Het was erg veel, maar de temperatuur was prima. Rond 13.00 waren we bij een camping waar we konden stoppen, maar we besloten om toch de andere helft van de etappe er maar aan vast te knopen en een rustdag te nemen in Siena. Dit is tot op heden zondermeer de mooiste etappe geweest. Prachtige vergezichten, mooie dorpjes en stille natuur. We begrijpen nu waarom Beatrix hier een optrekje heeft. Wel heb je op sommige momenten veel last van autoverkeer. Toch vinden we het voor fietsers nog steeds niet onveilig. De meeste automobilisten passen goed op, maar er zit natuurlijk altijd wel een idioot tussen. Daar moet je voor oppassen. Onderweg heerlijke capuccino gedronken en liters bronwater. Er zaten klimmetjes bij tot 14 %. Marijke moest toen een heel klein stukje lopen.(Het was wel aan het einde van de dag)Toch hebben we het idee, dat we allebei sterker worden van het klimmen. Niet dat het echt makkelijk gaat, maar je went eraan. De camping in Siena was makkelijk gevonden en we hebben zelfs nog iets van de tour kunnen zien. In de avond heerlijk gegeten in het restaurant op de camping. Morgen een rustdag in Siena.